КОНТИКИ - Контрол на складови и битови вредители

Контрол на складови и битови вредители

Растително-защитни и биоцидни препарати. Фумигация
Дератизация, Дезинсекция и Дезинфекция

Фумигация

КОНТИКИ ООД e eкип от опитни професионалисти - ентусиазирани, целеустремени и активни хора, които по най - оптимален начин използват своя потенциал при всяка поставена цел от 1990 година до днес.

Доверието, което изградихме през десетките години до днес, ни задължава да дадем най - доброто от себе си, за да продължим  да бъдем лидери в Североизточна България! Ние предлагаме на нашите парньори и приятели качествени и ефиктивни продукти и услуги на конкурентни цени. 

КОНТИКИ е от основоположниците на професионалната фумигация в България начело със старши научен сътрудник I степен проф. Христо Анастасов Контев.

От десетилетия насам КОНТИКИ извършва професионални обработки.
ФУМИГАЦИЯ на зърно и ДЕЗИНСЕКЦИЯ срещу складови вредители в мелници; зърно бази - празни складове и силози; преработващи предприятия от хранително-вкусовата промишленост и прилежащи площи.
КОНТИКИ предлага изследване на проби от зърно, брашно и др. за определяне структурата на насекомите и степента на зараза.Определяне на скрита зараза.
Фирмата извършва консултации при проектиране на сгради и съоръжения за съхранение на зърно.
Извършваме вземане на проби, за установяване на степен и вид на зараза, температура и влажност на продукцията.

Фумигацията е употреба на химични вещества в твърдо и газообразно състояние за унищожаване на складови вредители в мелници, складове, силози, контейнери, кораби и др.Основния фумигант, с който се извършва фумигацията е фосфороводород /фосфин/. Фосфороводородът /фосфин, PH3/, който се отделя унищожава вредителите във всички стадии на тяхното развитие. Той е отличен инсектицид и има изключителна проникваща способност, позволяваща му да преминава през плътно складирани стоки.  

За постигане на максимален ефект от фумигацията е необходимо да бъдат извършени подготвителни мероприятия и предоставена вярна информация за количеството фумигирана стока.