КОНТИКИ - Контрол на складови и битови вредители

Контрол на складови и битови вредители

Растително-защитни и биоцидни препарати. Фумигация
Дератизация, Дезинсекция и Дезинфекция

Домашна муха

Домашна муха ( Musca Domestika)
  •  
  • Външен вид:

Възрастните имат крила и летят много добре. Имат четири надлъжни, тъмни ивици по горната част на тялото.
  •  
  • Жизнен цикъл:

Преминава през четири стадия на развитие- яйца, ларви, какавиди, възрастни. Възрастната женска започва да снася яйца само няколко дни след като се излюпи, като е в състояние да снесе на 5-6 пъти по около 75-100 яйца направо върху хранителната среда. Яйцата се излюпват за 12-14 часа. Ларвите се развиват в хранителната среда. Това е обикновено всякакъв топъл материал, подходящ за храна, като например оборски тор, човешки екскременти, хранителни отпадъци, гниещи зеленчуци, пръст, пропита с посочените органични материали и др. Ларвите мигрират от тази среда, като търсят сухо място за да имагинират, което трае 4-7 дни. Ако времето е топло, могат да се развият две и повече поколения за един месец. Възрастните атакуват най-различни среди, но могат да поглъщат само течности. Ако храната е твърда, те отделят слюнка, която я разтваря и след това изсмукват разтвора. Когато почиват, те предпочитат ъглите или ръбовете на остри предмети, както и висящи кабели и жици.
  •  
  • Повреди:

Заразяват храната, по която кацат, като снасят там яйцата си и могат да пренесат различни болести. Причиняват безпокойство и неудобство за обитателите на сградите, в които се заселват.


Специалистите на КОНТИКИ ООД могат да извършат професионална обработка срещу насекоми (Дезинсекция) във вашият обект при заявка от ваша страна.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КОНТИКИ ПРИ ОБРАБОТКА (ДЕЗИНСЕКЦИЯ)?

Първо инспектираме обекта Ви, за да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те.
Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.
Нашите специалисти са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост.
След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.