Меню

Складовите вредители


         Житна гъгрица и другите видове складови неприятели - информация за тях и биологията, развитие и контрол над тях. Тук ще откриете най - често срещаните складови вредители при зърносъхранението на пшеница, слънчоглед, царевица, както и по семена, бобови култури и други хранителни стоки. Подробна информация за всеки един от тях ще открието в описанието им. Информацията достига до Вас от внимателно подбрани източници, специализирана литература и професионалният ни опит. Не забравяйте, че интегрираният контрол със складови неприятели е ключът към успех.

Мерки при контрола на складовите вредители. Спазване на санитарните изисквания. Основна цел е ликвидиране на огнищата на зараза, предотвратяване на разселването от заразени към незаразени участъци, поддържане на ред и чистота при работа със зърното и продуктите получени от него. Преди прибиране на реколтата помещенията се почистват, унищожават се отпадъци от зърно, отсевки, трици, брашно и други. Всички ленти, елеватори, шнекове, инвентар ,стени и подове се обеззаразяват. Около складовите и силозните помещенията територията трябва да е чиста от растителни остатъци.

Регулиране на температурата и влагата.Тези фактори може да се използват като профилактична мярка, като се поддържат в стойности, които са неблагоприятни за развитието на складовите вредители като житна гъгрица, суринамски бръшнояд и молци.

Химичният контрол се налага много често. Използването на пестициди за предпазването на складирана продукция или за унищожаването на вече проникнали и размножаващи се неприятели в складираните продукти.

          В случай, че имате нужда от допълнителна информация или услуга за фумигация на зърнени култури ние винаги сме готови да Ви помогнем. Надяваме се, че информацията от КОНТИКИ ще Ви бъде полезна. Нашият екип с радост ще Ви консултира и помогне при всеки възникнал казус. Може да се свържете с нас на телефон 058/603219 и 0893527129 или да ни пишете тук