КОНТИКИ - Контрол на складови и битови вредители

Контрол на складови и битови вредители

Растително-защитни и биоцидни препарати. Фумигация
Дератизация, Дезинсекция и Дезинфекция

Бълхи

Бълхи (разред Siphonaptera) Fleas
  •  
  • Външен вид:

Малки, безкрили насекоми. Тялото е с дължина 2-4 мм и е странично сплескано, като по този начин позволява свободно движение между космите на козината на нападнатото животно. Има различни видове бълхи, като най-разпространени са котешките, кучешките, по плъховете, по мишките, човешки бълхи и др.
  •  
  • Жизнен цикъл:

Преминава през пълна метаморфоза от четири стадия на развитие-яйца, ларви, какавиди, възрастни. Възрастната женска снася по няколко яйца всеки ден направо върху животното или по земята. Една женска е в състояние да снесе до 200-400 яйца. Яйцата се излюпват за 2-3 дни. Ларвите нямат крака и се хранят с culus)всякяква маса от органични отпадъци. Те преминават през три стадия в рамките на 1 седмица до няколко месеца, преди да какавидират. Възрастните бълхи напускат пашкула за 7-14 дни, след като е бил формиран. Понякога те могат да останат в пашкула за време от няколко месеца до една година, като са напълно развити и са в готовност да го напуснат при сигнал за поява на гостоприемници (топлина, движение, вибрации). Този стадии е причината за ситуации, в които животни и хора, след като навлязат в определено пространство са нападнати от огромна по численост популация от гладни бълхи в рамките на няколко часа.
  •  
  • Повреди:

Един от най-честите неприятели по хората и домашните животни. Възрастните бълхи се хранят с кръв, което причинява болка и неудобство за хората, притеснява дом. Животни, причинява загуби ( пада млеконадоят, носливостта на кокошките и т.н.). Пренася опасни болести чрез заразяване по кръвен път-коремен тиф, чума и др.


Специалистите на КОНТИКИ ООД могат да извършат професионална обработка срещу насекоми (Дезинсекция) във вашият обект при заявка от ваша страна.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КОНТИКИ ПРИ ОБРАБОТКА (ДЕЗИНСЕКЦИЯ)?

Първо инспектираме обекта Ви, за да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те.
Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.
Нашите специалисти са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост.
След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.