Меню

Начини да се отървете от мравките в дома


Начини да се отървете от мравките в дома
Ето някои ефективни и естествени начини да се отървете от мравките в дома си:

 1. Оцет: Смесете равни части вода и бял оцет в спрей бутилка и го използвайте, за да избършете повърхности и места, където има мравки. Мравките не харесват миризмата на оцет и ще избягват зони, третирани с него.

2. Лимонов сок: Изстискайте пресен лимонов сок около входните точки и по пътеките на мравките. Киселинният аромат ще възпре мравките да влязат в дома ви.

3. Канела: Поръсете смляна канела или поставете канелени пръчици близо до входните точки, прозорците или местата, където мравките влизат. Мравките имат силно отвращение към канелата и избягват да я пресичат.

4. Масло от мента: Смесете няколко капки етерично масло от мента с вода в спрей бутилка и го нанесете върху повърхности, входни точки и пътеки на мравки. Силният аромат на мента отблъсква мравките.

5. Боракс и захарна примамка: Направете смес от боракс и пудра захар (или мед) в равни части и я поставете на места, където мравките са активни. Захарта привлича мравките, докато бораксът действа като отрова, която те ще пренесат обратно в своята колония.

6. Запечатайте входните точки: Идентифицирайте и запечатайте всички пукнатини, пукнатини или отвори в стени, прозорци и врати, където мравките може да влизат в дома ви.

7. Поддържайте кухнята си чиста: Избършете повърхностите, почистете разлятата храна и съхранявайте храната в херметически затворени контейнери, за да премахнете източниците на храна, които привличат мравки. Може да отнеме малко опити и грешки, за да намерите най-ефективния метод за вашия конкретен проблем с мравките. Бъдете търпеливи и последователни в усилията си да държите мравките на разстояние.

В КОНТИКИ имаме над 30 години реален опит в проектирането и внедряването на специализирани решения за борба с вредителите.
 Ние обслужва всички видове индустрии, включително: барове, клубове, кафенета, ресторанти, хотели и пансиони със закуска, както и старчески домове, фабрики, складове и органични ферми за производство на растения и животни. Обектите с които работим абонаментно са наши уважавани партньори и клиенти. Те са водещи предприятия в областта на хранително – вкусовата и лека промишленост, зърно производството, съхранението на зърнени храни, животновъдството, туризма, държавни и административни учреждения. 

Свържете се с вашия местен специалист по борба с вредителите днес за безплатна оферта.

КОНТИКИ е семеен бизнес, създаден в началото на 1990 г. със седалище в град Добрич. Над 30 години КОНТИКИ се разраства, за да се превърне в най-известната регионална компания за контрол на вредителите в Североизточна България. Клиентите ни продължават да получават изключителен контрол на вредителите, контрол на птици и санитарни услуги. Всеки клиент е важен за нас. Ние се гордеем с предоставянето на висококачествена и надеждна услуга. Нашият акцент е върху обслужването на клиента по най-добрия възможен начин и изграждането на дългосрочни отношения на взаимно доверие и приятелство. Имаме дезинфектори във всички райони на Североизточна България, така че нашите клиенти могат да получат бързо обслужване от дезинфектори, които са запознати с района и обектите.

Нашият опитен офис персонал е на разположение от 8:00 до 18:00 часа от понеделник до петък, за да отговори на 
всички запитвания на клиенти и да даде съвет.