Меню

Как да предпазим дома си от вредители ?


Как да предпазим дома си от вредители ?
Защитата на вашия дом от досадни вредители е от съществено значение за поддържането на чиста и здравословна жизнена среда.
Вредители като паяци, мравки, хлебарки, дървеници, оси, стършели, сколопендри и различни видове гризачи могат не само да бъдат неудобство, но и да представляват заплаха за вашето здраве и имущество. Ето няколко съвета как да защитите дома си от вредители:

Поддържайте дома си чист:
Вредителите са привлечени от хранителни трохи, разливи и безпорядък.
Уверете се, че сте почистили незабавно всички разливи, съхранявайте храната в херметически затворени контейнери и редовно почиствайте с прахосмукачка и метете подовете, за да премахнете трохите и отломките. 

Запечатайте пукнатини и пукнатини:
Вредителите могат да влязат в дома ви дори през най-малките отвори.
Проверете дома си за пукнатини и пукнатини в стените, прозорците, вратите и основите и ги запечатайте с уплътнител или лепило, за да предотвратите проникването на вредители. Понякога такива корективни действия спират навлизането на мравките в апартамента ви. В случай, че не успеете да се справите, може да използване гел за мравкиадвион за мравки. Понякога черната хлебарка нахлува в дома ви по канализацията или през прозорците на стаите и терасите когато са отворени. Тогава тези техники няма да са ви достатъчни да ограничите популацията им. Съветваме Ви да предприемете консултация със специализирана фирма, която да извърши цялостно третиране на жилищната кооперация, в която живеете. 

Премахнете застояла вода:
Вредители като комари и гризачи са привлечени от стояща вода.
Не забравяйте да поправите всички течащи кранове, да почистите запушените улуци и да премахнете всички източници на стояща вода около дома си, за да предотвратите размножаването на вредители. При висока популация на комари на двора ви, може да третирате рано сутрин тревите и храстите с Фовал.

Подстрижете растителността:
Вредители като мравки и гризачи могат да използват обрасла растителност като пътека към дома ви.
Дръжте храстите, дърветата и храстите подрязани и отстранете всякакви остатъци или бъркотия около дома си, за да елиминирате скривалищата за вредители. Най - често хората след косене на райграса и подстригване на туите по двората използват Айкън.

Използвайте продукти за борба с вредителите:
Ако имате нашествие от вредители, обмислете използването на продукти за борба с вредителите като капани, примамки и спрейове, за да ги елиминирате.
Не забравяйте да следвате указанията на етикета на продукта и да вземете предпазни мерки, за да защитите себе си и семейството си от излагане на токсични химикали.

Наемете професионална услуга за борба с вредителите:
Ако имате сериозно нашествие от вредители или не можете да контролирате вредителите сами, помислете за наемане на професионална услуга за борба с вредителите.
Те могат да оценят ситуацията, да разработят персонализиран план за контрол и безопасно да премахнат вредителите от дома ви. 

Следвайки тези съвети, можете да защитите дома си от вредители и да поддържате жизнената си среда чиста и здрава.
Не забравяйте, че превенцията е ключова, когато става въпрос за контрол на вредителите, така че не забравяйте да вземете превантивни мерки, за да предпазите вредителите от дома си.

Ние от КОНТИКИ от 1990 година се грижим за Вашата сигурност в дома и бизнеса.
35 години КОНТИКИ се разраства, за да се превърне в най-известната регионална компания за контрол на вредителите в 
Североизточна България.
Клиентите ни продължават да получават изключителен контрол на вредителите, контрол на птици и санитарни услуги.
 

Всеки клиент е важен за нас. Ние се гордеем с предоставянето на висококачествена и надеждна услуга. 
Нашият акцент е върху обслужването на клиента по най-добрия възможен начин и изграждането на дългосрочни отношения на взаимно доверие и приятелство. 

Имаме дезинфектори във всички райони на 
Североизточна България, така че нашите клиенти могат да получат бързо обслужване от дезинфектори, които са запознати с района и обектите.
Нашият опитен офис персонал е на разположение от 8:00 до 18:00 часа от понеделник до петък, за да отговори на всички запитвания и заявки за пръскане срещу хлебарки.