Меню

Циперметрин


Циперметрин
Циперметрин - Общо име:

Химично наименование: (RS)-α-циано-3-феноксибензил (1RS,3RS;1RS,3SR)-3-(2,2- дихлоровинил)-2,2-диметилциклопропанкарбоксилат

Име на продукта Циперметрин CAS NO. 52315-07-8 Спецификация 93% TC, 250 g/l EC, 100 g/l EО, 100 g/l SC, 50 g/l

Въвеждането: 
Циперметрин е инсектицид, използван за контрол на широк спектър от вредители, включително вектори на летни листни въшки, плевели, гъсеници, жълти зърнени шлифи, бръмбари от бълхи, цветни бръмбари, шушулки в зърнени култури, включително пшеница, ечемик, овес, ръж, тритикале, зеленчуци, включително грах & във формата на зърна, зелеви, маслодайни рапица, захарно цвекло, цвекло и мангели, картофи, ябълки, круши и пасища.

Емпирична формула:
C22H19Cl2Не3

Поръчайте препарат от нашият онлайн магазин: 
Бандит 10ЕВ ; Ефциметрин 10ЕК ; Цитрол Супер Димка ; Тализма ЕК ; Цитрол Форте Вп

Използване:
Това е пиретроид инсектицид. За първи път е синтезиран през 1974 г. След това е продукт на Мичъл, ICI, FMC, Ciba-Geigy, японски sumitomo и британската черупка през 1975. Несистемен инсектицид с контакт и стомашно действие. Също така експонати противо-хранене действие. Добра остатъчна активност върху третираните растения.

Прилагането: 
Използва контрол на широк спектър от насекоми, особено лепидоптера, но също и Coleoptera, Diptera, Hemiptera и други класове, в плодове (включително цитрус), лози, зеленчуци, картофи, тиквеници, маруля, капсикум, домати, зърнени култури, царевица, соя на зърна, памук, кафе, какао, ориз, пекани, маслодайна рапица, цвекло, орнаменти, горско стопанство и др. Контрол на мухи и други насекоми в животински къщи; и комари, хлебарки, домашни мухи и други вредители от насекоми в общественото здраве. Използва се и като ектопаразитицид на животно. 50-60 mg/kg 50 g/l EC може да се използва за контрол на прасковата молец в ябълковите дървета.

При хората циперметринът се деактивира чрез ензимна хидролиза до няколко метаболита на карбоксилна киселина, които се елиминират в урината. Експозицията на работниците на химикала може да се наблюдава чрез измерване на метаболитите в урината, докато тежкото предозиране може да бъде потвърдено чрез количествено определяне на циперметрин в кръвта или плазмата.

Ефекти върху околната среда
Циперметринът е широкоспектърен инсектицид, което означава, че убива както полезните насекоми, така и целевите насекоми. Рибите са особено податливи на циперметрин, но когато се използва според указанията, приложението около жилищни обекти представлява малък риск за водните организми. Резистентността към циперметрин се развива бързо при често изложени насекоми и може да го направи неефективен.