Меню

Борба с вредители - 5 съвета


Борба с вредители - 5 съвета
Борба с вредители? За да отговаря на строгите органични стандарти, управлението на вредителите в биологичното земеделско производство разчита на методи, които няма да причинят никаква вреда на дивата природа или околната среда.
Това означава, че химическите пестициди – включително инсектициди и родентициди – са забранени за употреба. Вместо това се прилагат алтернативни методи за контрол на популациите от вредители.
Ако бъдат оставени без контрол, вредители като плъхове и мишки ще причинят безброй проблеми за една органична ферма. Те ще консумират растящи растения, храна за животни, ще прегризат структурни, механични и електрически материали и ще замърсят готовите продукти, оставяйки ги негодни за продажба и човешка консумация.
С толкова много заплахи за рентабилността и репутацията, управлението на вредителите в биологичното земеделско производство е належаща грижа за всички в индустрията.
Въпреки това, тъй като токсичните химикали не са опция за органичните фермери, трябва да се използват други методи за контрол на популацията. И така, как се контролират вредителите в органичните ферми?


УПРАВЛЕНИЕ НА ВРЕДИТЕЛИ В БИОЛОГИЧНОТО ФЕРМЕРСКО ПРОИЗВОДСТВО: 5 ОСНОВНИ СЪВЕТА


1. ПРОВЕРКА И ИЗКЛЮЧВАНЕ
Едно от най-ефективните дългосрочни решения на проблемите с гризачи в хамбари, складове и други сгради е защитата на всяка конструкция от гризачи. Това не е лесно.
Както плъховете, така и мишките могат да се промъкнат през много малки празнини – около ширината на палец в случая на плъхове и на молив в случая на мишки. Независимо от това, за да бъде ефективна, защитата от гризачи трябва да блокира всички потенциални входни точки.
Борба с вредители в органична ферма трябва да се извърши задълбочено проучване на мястото от специалист по борба с вредителите, за да се идентифицират всички възможни отвори и да се изготви план за запечатване на всеки от тях.
След това уплътненията ще трябва да бъдат рутинно проверявани и поддържани, за да се гарантира, че са здрави и да се гарантира непрекъснатото изключване на гризачи


2. ДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ
Следващата стъпка за ефективно управление на вредителите в биологичното земеделско производство е да се вземат мерки за възпиране на вредителите. Плъховете и мишките са диви животни. Те са привлечени от източници на храна, вода и подслон. Следователно трябва да се прилагат добри практики за почистване и разчистване, за да се елиминират храната, водата и материалите за гнездене от мястото. Фермите трябва редовно да почистват всички остатъци, отпадъци, опаковки, отпадъци и растителност и да ги изхвърлят в запечатани контейнери.
Всички фуражи или други органични вещества също трябва да се съхраняват в контейнери, защитени от гризачи. Старите машини или оборудване, които могат да служат като скривалища и места за гнездене на гризачи, също трябва да бъдат премахнати.
Източниците на вода, включително течащи тръби и кранове, трябва да бъдат ремонтирани.
Най-добрата практика е да се използват услугите на специалист по борба с вредителите, за да се състави план за действие за премахване на всички материали и предмети, които могат да привлекат и приютят вредители.

3. ХВАЩАНЕ С КАПАНИ
Професионалната фирма за борба с вредителите също ще предприеме мерки за намаляване на популацията от гризачи, които може вече да присъстват в органичната ферма, без неблагоприятно въздействие върху нецелевите видове, други диви животни и околната среда. Капаните са един от най-ефективните и икономични методи в това отношение. Специалистът по контрол на вредителите ще определи най-добрите места за поставяне на капани за най-ефективни резултати.

4. РЕДОВЕН МОНИТОРИНГ ЗА ДЕЙНОСТ НА ВРЕДИТЕЛИ
Ако предпазните мерки като защита и хигиена се прилагат стриктно, шансовете за заразяване ще бъдат значително намалени. Въпреки това е важно да се извършва редовен мониторинг за дейността на вредителите. Това ще гарантира, че всички признаци на заразяване или повторно заразяване ще бъдат забелязани рано и специалистите по контрол на вредителите могат бързо да се справят с проблема. Признаците за заразяване с гризачи включват изпражнения и петна от урина в и около сградите. Живи или мъртви животни също могат да бъдат забелязани. Ако е така, може да е признак на заразяване, тъй като там, където има едно, ще има и повече. Мястото също трябва често да се проверява за следи от гризане върху твърди материали като дърво, метали и зидария. Нарязаните меки материали като хартия, картон и опаковки от храни също показват наличието на гризачи.

5. НАЕМЕТЕ УСЛУГИТЕ НА СПЕЦИАЛИСТИ ЗА БОРБА НА ВРЕДИТЕЛИ
Най-добрата и най-надеждна форма на управление на вредителите в биологичното земеделско производство е да работите с професионална и опитна компания за борба с вредителите, която може да се справи с множеството заплахи, пред които са изправени фермите. Компанията ще знае точно как да защити всички сгради от вредители, как да приложи добри процедури за почистване и разчистване, да постави капани и да идентифицира нашествията от вредители, които може вече да присъстват. Като част от договорната услуга, компанията ще проучи цялото място на органичната ферма, ще локализира всички потенциални входни точки и зони за гнездо и ще създаде работеща и текуща стратегия за контрол на нашествията.


УПРАВЛЕНИЕ НА ВРЕДИТЕЛИ В БИОЛОГИЧНОТО ФЕРМЕРСКО ПРОИЗВОДСТВО ОТ КОНТИКИ УСЛУГИ ЗА ВРЕДИТЕЛИ


Въздействието на вредителите върху органичните ферми в България може да бъде огромно. Въпреки това, с такива строги стандарти, с които трябва да се борите, от съществено значение е собствениците на ферми и техните екипи да работят с реномирани професионалисти по контрол на вредителите, които са специализирани в управлението на вредителите в биологичното земеделско производство.
В КОНТИКИ ООД имаме над 30 години реален опит в проектирането и внедряването на специализирани решения за борба с вредителите за биологични ферми. Нашите услуги ще гарантират, че вашите култури, добитък, оборудване, машини, земя и собственост са защитени срещу постоянната заплаха от вредители в пълно съответствие с органичните стандарти.

КОНТИКИ обслужва всички видове индустрии, включително: барове, клубове, кафенета, ресторанти, хотели и пансиони със закуска, както и старчески домове, фабрики, складове и органични ферми за производство на растения и животни. Обектите с които работим абонаментно са наши уважавани партньори и клиенти. Те са водещи предприятия в областта на хранително – вкусовата и лека промишленост, зърно производството, съхранението на зърнени храни, животновъдството, туризма, държавни и административни учреждения. 

Свържете се с вашия местен специалист по борба с вредителите днес за безплатна оферта.

КОНТИКИ е семеен бизнес, създаден в началото на 1990 г. със седалище в град Добрич. Над 30 години КОНТИКИ се разраства, за да се превърне в най-известната регионална компания за контрол на вредителите в Североизточна България. Клиентите ни продължават да получават изключителен контрол на вредителите, контрол на птици и санитарни услуги. Всеки клиент е важен за нас. Ние се гордеем с предоставянето на висококачествена и надеждна услуга. Нашият акцент е върху обслужването на клиента по най-добрия възможен начин и изграждането на дългосрочни отношения на взаимно доверие и приятелство. Имаме дезинфектори във всички райони на Североизточна България, така че нашите клиенти могат да получат бързо обслужване от дезинфектори, които са запознати с района и обектите.

Нашият опитен офис персонал е на разположение от 8:00 до 18:00 часа от понеделник до петък, за да отговори на
всички запитвания на клиенти и да даде съвет.